W polskojęzycznym Internecie, według moich szacunkowych obliczeń, funkcjonuje około 700 stron poświęconych kucharzeniu wszelkiego rodzaju, potrawom ze wszystkich regionów świata – geokulinarii, okresów historycznych – paleokulinarii, sposobów odżywiania się – psychokulinarii, kręgów społecznych – polikulinarii, albo kulinarii behawioralnej, a nawet kulinarii marginesu społecznego – na razie bez nazwy, może grypsokulinarii.
Porządna strona żywieniowa, aby zaistnieć na rynku Internetowym winna dysponować minimum tysiącem przepisów na początek. Niektóre portale chwalą się kilkoma ich tysiącami. No to z iloma przepisami mamy do czynienia ? Powiedzmy, że ze 100.000, gdyż większość z 700 x 1.500 = 1.050.000 notatek to powtórki - świadome lub nie – tego czym dysponuje konkurencja. Czy możliwe jest istnienie 100,000 potraw różniących się od siebie na tyle, by być odróżnialnymi ? Nie. To wykracza poza moją wyobraźnię przynajmniej.
Nawet wymyślenie 700 nazw stron internetowych kojarzących się z kulinariami, jedzeniem, piciem, piciem i jedzeniem razem, z kuchceniem, podawaniem do stołu, zachwalaniem potraw także pozostaje poza moją wyobraźnią.
A jednak – jednak się kręci.
Te wszystkie wyliczanki tylko po to, by zmienić oporną postawę Głównego Specjalisty blogu ds. kulinariów, czyli Danuty. Uparła się, że przed publikacją następnego przepisu w Matrixie sprawdzi, czy podobny przepis już tam nie funkcjonuje.
Odpowiadam – z pewnością istnieje, lecz co z tego ? Opisuj co lubisz i potrafisz robić najlepiej, a także co lubią Twoi zadowoleni konsumowicze.
LAURAHUTA (z) RESZTĄ: SAŁATKA ZE SŁONECZNIKIEM
LAURAHUTA (z) RESZTĄ: KULINARIA 2
LAURAHUTA (z) RESZTĄ: SAŁATKA ZE SŁONECZNIKIEM
LAURAHUTA (z) RESZTĄ: KULINARIA 2
Proponuję posty o podobnej tematyce: |
CIEKAWOSTKI 1929 |
ZDROWIE |
Ponadto polecam korzystanie ze stale uzupełnianych indeksów: |
ALFABETYCZNY INDEKS OSOBOWY |
ALFABETYCZNY INDEKS MIEJSCOWOŚCI |
MIEJSCOWOŚCI – UKŁAD WOJEWÓDZKI |
INDEKS PAŃSTW |
KALENDARIUM |
1 komentarz:
Ile tego ? Chyba przesadziłeś i to sporo.
Kucharz z Zabrza
Prześlij komentarz